De tuin van je dromen

Jennifer 29 december 2022 0

Ben jij blij met je tuin? Is ‘ie helemaal wat je wil dat ‘ie is, van je overkapping tuin tot die mooie schutting van Hillhout tuinhout? Of laat je tuin toch nog te wensen over, en moet je, wellicht met behulp van Hillhout tuinhout, toch echt iets veranderen, maar heb je geen idee wat? Laten we samen het mysterie van jouw tuin ontrafelen, en zorgen dat jij een plekje achter je huis creëert waar je altijd terecht kan en ook graag mensen ontvangt. 

 

Stijl en inrichting 

 

Er zijn honderden manieren om je tuin vorm te geven. Mensen zijn al eeuwenlang bezig met het bedenken van nieuwe manieren om hun tuinen te ontwerpen, en daar pluk jij nu de vruchten van. Denk bijvoorbeeld aan iets als een Britse tuin; een stijl die in de achttiende eeuw heel populair was in—je raadt het nooit—Engeland en sindsdien nog steeds veel gebruikt wordt. In een Britse tuin draait het, naast de weelderige wilde bloemen, om de illusie van chaos; gecontroleerde disorde. Bomen, struiken en bloemen worden zo geplant en aangelegd dat het lijkt alsof het een warboel is, maar als je twee seconden langer kijkt zie je paden en voelt alles heel expres. Deze tuinen zijn vooral bedoeld om heerlijk doorheen te wandelen en gewoon in te zijn. Vlinderstruiken passen er ook erg goed bij. Daarnaast, om nog een voorbeeld te geven, is er de Mediterraanse tuin; een tuinstijl bedoeld om mensen te kunnen ontvangen. Deze tuinen hebben warme kleuren, voornamelijk tegels en exotische planten als cactussen in kleurrijke potten. Hierin gaat het minder om de natuur en meer om het de mensen zo gezellig mogelijk te maken. 

 

Functie boven vorm

 

Je hebt het woord in de alinea hierboven al een aantal keer voorbij zien komen, maar iedere tuin heeft een functie. Zo ook die van jou; het is aan jou om te bepalen wat die functie is. Wil je een tuin om heerlijk in te kunnen ontspannen en te tuinieren? Of juist eentje waarin je zoveel mogelijk mensen op een gezellige en schappelijke manier kan ontvangen? 

 

Wat voor tuin je ook wil, zodra je weet welke stijlen je mooi vindt én wat je van je tuin verwacht, zou het ontwerp zichzelf eigenlijk moeten maken. Jouw tuin is van jou, en alleen jij kan bepalen wat je ermee wil. Veel succes, en veel plezier met die groene vingers van je!

Categorie:

Leave a Comment